U heeft een vraag of opmerking over 'De Aanschaf' van een waterschildpad


1. Ik heb een schildpad gevonden, wat nu?
2. Welke waterschildpadden soort blijft klein?
3. Welke 'soort' schildpad heb ik?
4. Waar komt mijn schildpad in het wild voor?
5. Ik heb 1 schildpad. Is deze niet eenzaam en alleen?1. Ik heb een schildpad gevonden, wat nu?
Kijk allereerst of de schildpad niets mankeerd. Klik hier voor een (gespecialiseerde) dierenarts. U dient een beslissing te nemen of u de schildpad wilt houden. Hier vindt u opvangadressen en hier kunt u uw schildpad aan een andere liefhebber overhandigen.

2. Welke waterschildpadden soort blijft klein?
Kleine (water-)schildpaddensoorten zijn bijvoorbeeld de Clemmys guttata (druppelschildpad), de Kinosternon (modderschildpad) en de Sternotherus (muskusschildpad) en worden zo rond de 15 cm groot.
Hier vindt u afbeeldingen. Deze schildpadden worden niet erg veel aangeboden, maar kunnen prima aanbevolen worden aan de beginnende schildpadhouder.

3. Welke 'soort' schildpad heb ik?
De soort die het meest worden aangeboden is de roodwang (Trachemys scripta elegans), roodbuik (Chrysemys picta bellii), geelwang (Trachemys scripta troosti), geelbuik (Trachemys scripta scripta) en de zaagrug (Graptemys sp.). Foto´s en andere schildpadden soorten vindt u hier.

4. Waar komt mijn schildpad in het wild voor?
Als u weet welke soort u heeft kunt u hier eens kijken waar deze oorspronkelijk leeft.

5. Ik heb 1 schildpad. Is deze niet eenzaam en alleen?
Nee, een schildpad heeft geen behoefte aan een andere schildpad. In het wild leven ze ook solitair (opzichzelf en voor zichzelf). Sociaal groepsgedrag vertonen ze niet.
Als u toch 2 of meer waterschildpadden huisvest; Houd er rekening mee dat er na jaren van samen leven, altijd het risico bestaat dat ze niet meer tezamen kunnen. Ivm vechten e.a.Staat uw vraag er niet bij?
Klik dan hier.